A tudat térképe

Dr David Hawkins élete húsz évét a tudat feltérképezésével töltötte, amelynek eredményeként megszületett a tudattérkép. Zseniális felfedezés! Ha megtanulod értelmezni és használni, nemcsak magadat és a környezetedet tudod jobban megérteni, de hatékonyabban is tudsz segíteni másoknak mind magán-, mind szakmai életedben.

Hawkins tizenhét tudatszintet különböztet meg a szégyentől az isteni megvilágosodottságig. A tudattérkép alsó nyolc szintje, a szégyen, a bűntudat, az apátia, a bánat, a félelem, a vágyakozás a harag és a gőg, az életre ártalmasak. A bátorság szintje semleges, ez a kilépő a hátráltató mintákból. Az efeletti szintek (pártatlanság, hajlandóság, elfogadás, ésszerűség, szeretet, öröm, béke, megvilágosodottság), ahogy már a nevük is sugallja, a kiegyensúlyozott, boldog élet, a kreativitás, a szabad, humánus gondolkodás alkotóelemei.

Az érthetőség kedvéért tekints úgy a tudatszintekre, mint a rádió hullámsávjaira. Van egy kedvenc rádióadód, erre van beállítva a rádiód; még csak nem is kell naponta rákeresned. Reggel felébredsz, és már szól is. (Figyeld csak meg, mi az első gondolatod ébredés után ) Olykor-olykor, bizonyos kérdésekkel kapcsolatban, ráhangolódhatsz más sávokra is; a szokásosnál vagy szebb, vagy még csúnyább színben is láthatod a világot. Például, általában úgy érzed, hogy bármit megtehetsz. Engedi az önkormányzat/anyu/apu/gyereked/Isten, stb; megvalósíthatónak

A tudattérkép minden szintje négy részre tagolt. Megtudhatjuk, hogy egy ember milyennek látja Istent és a többi embert, az életet, milyen alapvető érzelem, illetve viselkedés uralja. Az egyes tudatszintek és az összefüggések részletes megismeréséhez olvasd el David Hawkins Erő kontra erő című könyvét (Agykontroll kiadó). Ha az egészet nem is olvasod el, legalább az önéletrajzi részt érdemes, például itt: https://fenymag.hu/dr-david-r-hawkins-csodas-elete/

Továbbá, Hawkins szerint egy magas tudatszinttel rendelkező ember nem csak egy alacsonyabb szinten lévőt ellensúlyoz, hanem ezreket, százezreket, sőt milliókat is. Így a te önismereti utad, a fejlődésed érdekében végzett gyakorlatok nemcsak a téged szolgálnak, hanem többezer ember javára válnak.

EGY SZEMÉLY A(Z)

ELLENSÚLYOZ

700-as szinten

70 millió 200 alatti szinten levőt

600-as szinten

10 millió 200 alatti szinten levőt

500-as szinten

750 ezer 200 alatti szinten levőt

400-as szinten

400 ezer 200 alatti szinten levőt

300-as szinten

90 ezer  200 alatti szinten levőt

(Forrás: David Hawkins: Erő kontra erő)

Lelki béke és biztonság

önismereti tréning

6 alkalmas online tréning

feldolgozást támogató anyagok

kérdezz – felelek

jó hangulat