Hogyan finomhangolják a pozitív megerősítések életünket és miképp öl a panaszkodás?

A gondolataink, amelyeket gondolunk, a szavak, amelyeket kimondunk, folyamatosan formálják világunkat.” – mondja Louis Hay. Munkája pozitív megerősítéseket hirdetett, megváltoztatta belső beszédünket; több ezer ember életére gyakorolt hatást világszerte. Nemcsak gyógyult és boldog követői tanúskodnak erről, hanem a tudomány is igazolta nézeteit. Érdemes elolvasni az Éld az életed című könyvét (Édesvíz kiadó).

Idén Húsvét környékén meglehetősen levertnek éreztem magam. A semmiből Louis Hay jutott eszembe. Rákerestem a google-ban, és elkezdtem hallgatni az egyik youtube-felvételét. Pár perc múlva egy jól ismert, de rég elfeledett csendes nyugalom kezdte átjárni nemcsak az elmémet, de a testemet is.  Eszembe jutott, hogy 1995 tavaszán ismertem az első könyvét. 28 éves voltam, jó angoltanár, falusi lány egy nagyvárosban, akit úgy neveltek fel, hogy ha valaki beteg, az orvos meggyógyítja. De ez a könyv egy kinyilatkoztatás volt számomra. Minden szó, amit olvastam, összecsengett bennem valamivel, és minden kétséget kizáróan tudtam, hogy amit olvasok, az teljesen igaz. Louis írása felébresztett, és önmagam jobb és boldogabb verziója lettem. Úgy éreztem, mintha egy ajtó kinyílt volna előttem, ami egy másik ajtóhoz vezetett, ami egy másik ajtóhoz vezetett, ami egy másik ajtóhoz vezetett és így tovább. Egy új világba cseppentem, amiben azóta is élek, és amit azóta sem bánok.

Végezz most el egy kísérletet. Szükséges hozzá két Louis Hay felvételt a you-tube-ról. Az első 75 perces, a második 12 perces:

(https://www.youtube.com/watch?v=NQQJzY9lM7o

Egymás után 30 napon keresztül hallgasd meg az egyiket reggel, a másikat este, lefekvés előtt. Mielőtt hozzákezdenél, idézd fel az előző fejezetben kitűzött célodat.

Ha számokban szeretnéd mérni eredményeidet, még a pozitív megerősítések hallgatása előtt töltsd ki az önbecsülést mérő Rosenberg tesztet itt:

https://quizterra.com/hu/rosenberg-onertekelesi-skala-tegyen-egy-tesztet-ingyen

30 nap elteltével ismételd meg a tesztet.

Gondold végig, mennyivel jutottál előbbre célod elérése irányában. Ha valódi csodákat szeretnél látni, hallgasd tovább a megerősítéseket 3-4 hónapig vagy tovább. Számomra a váratlan lehetőségek, találkozások, ötletek a negyedik hónapban jöttek 

Lelki béke és biztonság

önismereti tréning

6 alkalmas online tréning

feldolgozást támogató anyagok

kérdezz – felelek

jó hangulat