Lux Humana – Lelki Egészség Stúdió és Iskola

Lux Humana - Lelki Egészség Stúdió és Iskola

coaching, tréning, könyvkiadás

Üzleti és pénz állítás/konstelláció

Az üzleti és szervezeti konstelláció egy hatásos, viszonylag új módszer az összetett problémák elemzésére, a fenntartható megoldások megtalálására és a szükséges lépések megtételéhez szükséges energia felszabadítására. Mélyreható betekintést nyújt, és rövid időn belül segít megtalálni a probléma forrását. Az üzleti konstellációk felhasználhatók elemzési célokra vagy arra, hogy tisztábban átlássuk az előttünk álló döntések hátterét.áttrét. 

Miben segít az üzleti és szervezeti konstelláció?

A konstellációk nagyszerű intuitív kezelési módszert jelentenek összetett vagy ismétlődő problémák esetén. Az alábbi esetekben járulnak hozzá hatékonyan a megoldáshoz:

Az összetett vagy ismétlődő problémák kiváltó okainak diagnosztizálása

Amikor azt érzed, hogy valami nincs rendben, de nem tudod pontosan, mi az

Konfliktus esetén

Célmeghatározás

Vezetési stratégia kidolgozása

Vezetői döntések a szervezet átalakításairól pl. összevonások, átszervezések

Marketing (intuitív marketing) pl. milyen marketingcsatornákat kell használni, milyen termékeket kell fejleszteni, azonosítani, hogy miért csökkennek az eladások

Üzleti és pénz állítás/konstelláció menete

Az üzleti és pénzállítások magánemberek, vállalkozások, szervezetek pénzügyi és egyéb kérdéseire, összpontosítanak. A következő lépések a konstelláció folyamatát írják le.

Áz állítást kérő személy (továbbiakban: állító) egy kérdéssel, vagy problémával érkezik a konstellációra. Egy rövid interjú során a facilitátor feltárja a kérdést, és az állítóval együtt dönt a kérdés szempontjából fontos főbb elemekről. Például: új termék, vezetői csapat, részleg, cél, piac, marketing stratégia, pénz vagy a cégalapítás oka.
Ezután az állító kiválasztja az elemek képviselőit. Ezek a képviselők a workshop további résztvevői, akik nem tudnak semmit sem az állítóról, sem a kérdésről, sem a vállalkozásról. Ezután a képviselőket intuitív módon elhelyezkednek a térben. Elhelyezkedésük a kérdéses vállalkozás belső helyzetképét reprezentálja. A facilitátor kérdésére a képviselők elmondják megfigyeléseiket, érzéseiket. Lassan, de erőteljesen kialakul egy minta, amelyet nem a racionális gondolkodás, hanem intuitív bölcsesség hoz létre. Így láthatóvá válik a szervezet vagy csapat rejtett dinamikája. A képviselők által mutatott információk segítségével kialakul a megoldáshoz vezető út. Mindemellett az egész rendszer egyensúlyba kerül, aminek eredményeként energia szabadul fel a szükséges lépések megtételéhez. Azt, ahogyan a képviselők megtestesítik az ehhez a szervezethez szükséges információkat, képviseleti érzékelésnek nevezzük. Teljesen más, mint a színészet, hiszen megjelenik, amint a résztvevők képviselőként helyezkednek el, és az információ eltűnik, amint kilépnek képviselői szerepükből. Ezt a jelenséget sokat kutatták. Arra a következtetésre jutottak, hogy az üzleti vagy szervezeti konstellációk működnek, és eredményeket hoznak. A tudományos háttérről A család- és szervezetállítás alapjai című könyvben olvashatsz ITT

Üzleti és pénz állítás/konstelláció vezetése

Az üzleti, pénzügyi és szervezeti konstelláció segítségével a tudattalan elménkkel kerülünk kapcsolatba. Olyan információkat ismerhetünk meg, amelyek tudatosan nem állnak rendelkezésünkre. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy sokkal jobban tágítsuk érzékelésünket, mint más módszerek alkalmazásakor. A konstellációk megtanulásához és értelmezéséhez érzékelési készségeinket és intuíciónkat szükséges fejlesztenünk. Tréningünk e készségek elsajátításhoz nyújt segítséget.  

A facilitátor elvárások nélkül, tiszta szívvel áll valamennyi kérdéshez. Ez az álláspont segít a konstelláció energiájának követésében, ahelyett, hogy elméjével, vagy akaratával irányítaná azt. A konstelláció áramlását követve az eredmények sokkal hatásosabbak.

Ez lehetővé teszi a résztvevők és a szervezetek számára, hogy olyan megoldásokat találjanak, amelyek fenntarthatóak és már szinkronban vannak a feltörekvő jövővel, és amelyek kívánatosak mind a szervezetnek, mind az embereknek és a természetnek is.

Az üzleti konstellációk által alkalmazott  szisztemikus megközelítését segít természetes és kiegyensúlyozott módon működő szervezetek létrehozásában.

A konstelláció holisztikus világnézeten alapul. Arra a feltevésre épül, hogy nincsenek sem elkövetők, sem áldozatok; a rendszer egyes részei tartalmazzák az egészről szóló összes információt, és létezik egy rendszertudat, amely a rendszerben mindenre és mindenkire hatással van. Egy ilyen szisztemikus hozzáállás segíthet bármely csapat vagy szervezet sikeressé tételében, de egyben olyan kaput is megnyithat, amely elindítja a  szervezetek következő generációjának megszületését.

A pénz állítás/konstelláció

A pénzzel való kapcsolatunk elkerülhetetlenül hatással van életünk legtöbb területére. Fontos megtanulnunk, hogyan kezeljük megfelelően a pénzünket, de gyakran a pénzzel kapcsolatos kihívások mögöttes oka kevésbé nyilvánvaló és nehezebben kezelhető.

Életünk pénzáramlásában óhatatlanul szerepet játszik az, ahogy származási családunkban kezelték a pénzt, ami jelentősen meghatározza az anyagiakhoz fűződő mélyebbszintű kapcsolatainkat. A pénzállítás biztonságos teret biztosít a tudattalan hiedelmeink, valamint minden olyan megoldatlan akadály feltárására, amely gátolhat bennünket a pénzhez fűződő egészséges, baráti viszony kialakításában és fenntartásában.

Ha szeretnéd megtanulni az üzleti és pénz állítás/konstelláció vezetését

A 8 alkalamas tréningen elsajátíthatod az üzleti  és pénz állítás alapjait. Elsajátíthatod a rendszerszemléletű gondolkodás és a konstelláció felállításának alapjait, valamint   a megfelelő facilitátori hozzáállást. Gyakorlataink képessé tesznek arra, hogy biztonsággal használd intuíciódat, és meg tudj bízni a konstelláció áramlásában. A tréning önismereti és szakmai részből áll; rengeteg gyakorlással, esettanulmánnyal fűszerezve, hiszen maximális tudásra  közvetlen tapasztalatszerzéssel tehetsz szert.

Újszerű utakat kínálunk a problémák megoldására.